Offer for eget slankehysteri

Om avisenes redaksjonelle slankekur — og hvordan den også gjør avisene slankere.

Nedtegnelser

Det er ikke lenge siden Aftenposten kunne skryte av å være landets eneste riksavis i fullformat – og dermed påberope seg en seriøsitet resten av avisfloraen forlengst hadde forlatt. Om nå format kan brukes som målestokk på journalistisk kvalitet (noen ville sikkert hevde både Morrabla og Klassakampa seriøse, formatet til tross, men hva er de to, annet enn trykte promenader, der akademia – med groupies – kan flanere, og beundre hverandres intellektuelle fjærprakt?).

Einar HanseidVi som kjente avisen, med sine fire daglige seksjoner fra «vegg til vegg» (som det føltes, om du satt og breiet deg på trikken), var mer enn bare litt skeptisk, da Aftenposten i 2003 la om til tabloid, med sjefredaktør Einar Hanseids (t.h.) forsikringer om at tiltaket ville gjøre journalistikken bedre, snarere enn verre.

Kanskje det?

Det som i alle fall er sikkert, er at de fire omfangs- og siderike seksjonene i fullformat, nå er konvertert…

Vis opprinnelig innlegg 188 ord igjen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s